Vigyázat, megvásárolható!

2011-05-19 12:17:09

Fennállásunk tizedik évfordulóján cd-t készítettünk, ezzel mutatkozunk be a világnak – főképp persze azoknak, akik még nem ismernek minket!

 

A cd megvásárolható a Kórus Spontánusz koncertjein, valamint megrendelhető az info kukac spontanusz.hu e-mailcímen is. Ára: 2500 forint.

 

Barokk és kortárs, itthon és külföld

Mivel ez az első hangzó kiadványunk, ezért olyan válogatást állítottunk össze, melyen rövid és hosszú, vidám és lamentáló, a capella és kíséretes darabok egyaránt szerepelnek. Az albumon helyet kap majd Liszt, Mendelssohn és Bárdos egy-egy műve éppúgy, mint nálunk ritkán hallható francia és lengyel barokk darabok, vagy kortárs magyar kóruszenei kompozíciók.

 

Kulisszatitkokért olvassa/nézze meg B. Tóth Éva tudósítását a cd-felvétel munkálatairól!

 

 
Mindegyik műben fellelhető valami, ami miatt azokat magunkhoz közelinek érezzük. Lehet ez egy dallam, egy karakter, egy hangulat vagy akár a szerző tisztelete. Mindegy. Az a fontos, hogy valami kössön minket hozzájuk.

 

A cd-felvétel három napon át a soproni Megyeházán és a soproni Evangélikus Templomban készült. Célunk ezzel a kiadvánnyal, hogy aki hallgatja, szintén közeli kapcsolatba kerülhessen ezekkel a művekkel. A nekünk kedves pillanatokat ő is átélhesse, és maga is fedezzen fel bennük olyan momentumokat, melyek gondolkodásra serkentik, megérintik, ezáltal magáénak érezhesse ezen kórusműveket.

Az album felvételeit és utómunkáját a dó-lá Stúdió készítette. Zenei rendező: Dobos László. Borítóterv: Kovács Jakab Demeter. A kiadsánv megjelenését Sopron MJV Önkormányzata, a Rotary Club Sopron és a Soproni Evangélikus Gyülekezet támogatta.