Avizó! - Bemutatkozás

2017-06-22 21:06:50

Golarits Flóra

 

Golarits Flóra vagyok, a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Karának végzős, zongora szakos hallgatója. Veszprémben születtem és nőttem fel zenész családban. 15 éve tanulok zongorázni, melyet a veszprémi zeneiskolában kezdtem, később a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthonban folytattam. A zongorázás mellett sok más zenei tevékenység is érdekel, a zeneiskolában fuvoláztam is, a konziban a zongora szak mellett szolfézs-zeneelmélet szakos is voltam, illetve karvezetés fakultációt végeztem, és már kicsi korom óra vagyok kórusénekes, amit szintén nagyon szeretek. Egyetemi tanulmányaimat 2014-ben kezdtem Győrben, ahol idén jelesre diplomáztam. Tanulmányaim végeztével zongoratanárként szeretnék elhelyezkedni, szívesen tanítanék zeneművészeti szakközépiskolában.

 

Denke Borbála

 

Jelenleg Magyarország egyetlen profi nőikarában, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórusban énekelek (a Szolnoki Szimfonikus Zenekar részeként), emellett pedig a Szolnoki Szigligeti Színház énekes darabjaiban is felfedezhető vagyok kórustagként. 

Bár végzettségem szerint diplomás közgazdász vagyok, illetve nemsokára könyvelő, majd még tanító is (és hogy sok legyen a jóból, még zeneterapeuta is) leszek, a zene azért mindig mellettem és velem volt. 
Minden talán az ének-zene tagozatos általános iskolával kezdődött és egy kóruséneklésért rajongó és abban tapasztalt Édesapával (a komolyzenei cd-gyűjteményéről nem is beszélve :D ). Aztán középiskolás éveim alatt református kántori végzettséget szereztem (itt ismertem meg 10 éve a Maestro-t*); majd az egyetemi évek alatt a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója is voltam egyházzene-orgona-karvezetés szakon. 
Ezeken kívül karvezezési gyakorlatra a gyülekezeti kórusunkban, illetve a Debreceni Református Kollégiumi Kántusban tehettem még szert. 
Mindez nagyon nem egy szokványos életút, de büszke vagyok a sokszínűségemre. 
Azonban minden zenei élményért és tapasztalásért nagyon hálás vagyok, mert vallom, hogy a zene olyat adhat az embernek és olyanra képes, amire más sohasem!!!

*természetesen Kocsis-Holper Zoltánt

 

Sándor Lívia

 

Líviáról a Gödöllő TV Magyar Kultúra Napján készült tudósításából tudhatnak meg többet 6:12-től:

 

Bábinszki Gergely

 

Bábinszki Gergely vagyok, a Kórus Spontánusz egyik büszke baritonja immár négy éve. A Bécsi Zeneakadémia zongorapedagógusi szakán vagyok harmadéves hallgató. Karvezetéssel több-kevesebb szünettel két éve kezdtem el foglalkozni Kocsis-Holper Zoltán karnagy úrnál. Tavaly decemberben órákat vettem Bogányi Tibortól, és részt vettem a Szabó Dénes vezette Cantemus Kóruscsalád nemzetközi fesztiválján megrendezésre kerülő mesterkurzuson.