^

AVIZÓ Zárókoncert

2018-06-14 09:57:27

KURZUSZÁRÓ KONCERTTEL BÚCSÚZIK AZ ÉVADTÓL A KÓRUS SPONTÁNUSZ

A közönség aktivitására is számítunk!

Újra játékra invitálja közönségét a soproni Kórus Spontánusz. A IV. Avizó Karvezetőkurzus zárókoncertje 2018. június 24-én 15 órakor lesz a soproni Református templomban, melyen a hallgatóság előre kiosztott értékelőlapon fejezheti ki véleményét az elhangzott művek előadásáról és a kórus és karnagy összhangjáról. A szavazók között ajándékokat sorsolnak ki.

 

Évről évre nagy érdeklődés mellett rendezi meg a soproni Kórus Spontánusz az Avizó Karvezetőkurzust. Idén immár negyedik alkalommal várják köreikbe az érdeklődő karnagyokat és kóristákat. 2018. június 22–24. között az ország minden tájáról érkező karvezetők és karnagyjelöltek tanulhatnak a kórus alapító karnagyától, Kocsis-Holper Zoltántól, a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettesétől.

„Kellő önismeret, magabiztosság és szakmai felkészültség kell ahhoz, hogy az ember a lehető legjobb teljesítményt hozza ki magából. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani a hozzánk érkező karnagyoknak.”  – mondja Kocsis-Holper Zoltán, a Kórus Spontánusz karvezetője. – „Különböző nehézségű és szintű darabokon keresztül próbálhatják ki tudásukat, fejleszthetik eszköztárukat.”

Éppen ezért a koncertműsor igazi változatosságot ígér: Farkas Ferenc, Orbán György és Felix Mendelssohn művei mellett a régió egyik legnevesebb komponistája, Joseph Haydn alkotása, az Abendlied zu Gott is megszólal. A hangverseny házigazdájaként Kocsis-Holper Zoltán a résztvevők bemutatásán felül a darabok keletkezéséről és érdekességeiről is beszél majd.

Igazi különlegessége a délutáni koncertnek, hogy a közönség is aktív szerephez jut. Egy előre kiosztott lapon, megadott szempontok alapján értékelhetik a hallottakat, továbbá a karnagyok és a kórus összhangját. A közönségből érkező visszajelzéseket aztán a résztevő karnagyok az előadás után megkaphatják.

 

A hangversenyre belépőjegyek egységesen 900 forintos áron válthatóak a koncert előtt fél órával a helyszínen.

Website Security Test