Ének-ZENe - HANG drum Sopronban!

2013-11-04 14:10:16

Lüktető, égi hang, ami felszabadít, felold, megnyitja a lelket - ilyen a HANG drum hangja, ami első hallásra magával ragad játékost és hallgatót egyaránt. A különleges hangszert Svájcban találták fel a huszonegyedik század hajnalán, és csak pár ezer darab készült belőle. A Kórus Spontánusz november 24-i koncertje a Soproni Evangélikus Templomban a HANG drumot és a meditatív hangulatú (kórus)zenét állítja középpontba. Vendégünk a hangversenyen két fiatal magyar művész, Bakai Márton és Pável Norbert lesz.

 

BAKAI MÁRTON Magyarország egyik legígéretesebb fiatal hegedűművészének számít. A nemzetközi szakma elismerését 2009-ben, ALEXANDER BALANESCU világhírű hegedűművésszel való közös munkájával vívta ki, rajta kívül számos itthon és nemzetközi szinten is elismert magyar zenésszel dolgozott együtt, többek között BRÓDY JÁNOSsal és DRESCH MIHÁLY szaxofonossal. Jelenleg tánc-csoportokkal dolgozik zeneszerzőként. Stílusára leginkább a mély szabadság jellemző, melyet a komolyzenével eltöltött hosszú évek munkája tesz megalapozottá, kidolgozottá, és az elmúlt évek különböző zenei irányú munkái és inspirációi pedig egyedivé.

 

PÁVEL NORBERT a nemzetközi HANG drum világ egy legismertebb szereplőjének számít. Hírnevét egy szerencsés véletlennek köszönheti: 2008-ban egy budapesti téren játszva felfigyelt játékára JEAN-MICHEL JARRE az elektronikus zene legnagyobb élő legendája. Annyira lenyűgözte, hogy meghívta Norbertet másnapi Sportcsarnokbeli koncertjére játszani vendégzenészként. Az ezzel járó hírnév rendkívül sok meghívást eredményezett: Európa, a Közel-Kelet, Észak-Afrika és India kíváncsi hallgatóságával is megoszthatta zenéje varázsát. Koncertezett hatalmas arénákban, nemzetközi fesztiválok nagyszínpadán, de kisebb templomok, különleges csarnokok, barlangok hangulatában érzi leginkább otthon magát.

 

A két tehetséget önállóan is hallhatjuk, de a Kórus Spontánusszal együtt is muzsikálnak majd a koncerten. A kórus elmélkedésre ösztönző kórusművekkel készül a hangversenyre: felcsendül többek között Thomas Tallis, Josef Rheinberger és Eric Whitacre egy-egy ismert kompozíciója.

 

A koncert az ÚTON RIGÁBA... évad kiindulópontja: a Kórus Spontánusz 2014 júliusában részt vesz a rigai Kórusolimpián, a felkészülés folyamatába pedig szeretnénk közönségünket is bevonni! A rendkívüli évad három koncertből áll, melynek első állomása az Ének-ZENe című hangverseny.

 

---

Ének-ZENe – HANGverseny a Kórus Spontánusszal
2013. november 24. (vasárnap) 17:00 óra
Evangélikus templom (Sopron, Templom utca)

 

Fellépnek:
Pável Norbert - HANG drum,
Bakai Márton - hegedű,
Kórus Spontánusz.

 

Vezényel: Kocsis-Holper Zoltán.

 

Jegyár: 1500 forint.

 

Jegyek az előadás előtt egy órával a helyszínen illetve elővételben a Cédrus Könyvkereskedés és Antikváriumban kaphatók. Sopron, Bünker köz 2. | Tel.: +3699315305 | Nyitva: H-P 9-19, Szo:9-13.

 

A koncert támogatói: Soproni Evangélikus Egyházközség, Erdészeti Múzeum Sopron