FANTASY!

2016-01-08 13:06:33

Február 14-én, vasárnap 17 órától a fantasy fillmek világába kalauzoljuk közönségünket. A GYIK Rendezvényházban mások mellett a Harry Potter-, a Csillagok háborúja- és a Gyűrűk ura-filmek egy-egy ismert dallama csendül majd fel az énekkar és vendégeink előadásában. A koncertre érdemes jelmezben érkezni: aki valamelyik fantasy-hős ruháját ölti magára, a zenei élmény mellett ajándékot is nyerhet.

 

A koncert több szempontból is csemegének ígérkezik. A népszerű filmzenék mellett Enya és Karl Jenkins egy-egy híres darabja is hallható lesz majd, és bemutatjuk karnagyunk, Kocsis-Holper Zoltán népdal-feldolgozását is, amely a sárkányölő Sigurd történetét meséli el a skandináv mitológiából. Éneklünk Shakespeare-szöveget, de néhány percre feröeri és tünde nyelven is megszólalunk majd.

 

A koncerten közreműködik a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium vegyes kara, a Roth-Eötvös Dalárda, amely két soproni középiskola diákjait tömöríti, valamint a Horváth József AMI ütőegyüttese és vegyes kara. A műveket zongorán Schárfyné Halmos Erika kíséri majd.

 

Bellatrix és Yoda mester alteregóit keressük!

 

A koncertre a fantasy-témához illő jelmezben érkező hallgatókat különleges meglepetéssel várjuk: a koncerten a jelmezesek között értékes ajándékokat – mozijegyeket, könyvutalványokat – sorsolunk ki.