Kodály Zoltán emlékkoncert

2017-06-06 22:10:44

 

 

Kodály Zoltán zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulóját ünnepeljük 2017-ben. A többszörös évfordulót megülve, a Kodály-év keretein belül a Kórus Spontánusz emlékkoncertet tart.

A koncerten elhangoznak ismertebb és ritkán hallott Kodály-művek, a Mátrai képek című nagyszabású (nem mellesleg fergeteges!) vegyeskari művet pedig kiterjesztett kórussal adjuk elő jelenlegi és egykori spontánuszosokkal, és más kórusból csatlakozókkal. A koncerten a vegyeskari és egynemű kari kórusművek mellett hangszeres darabok is felcsendülnek.

Közreműködik: Nezvald Anett (hegedű) és Horváth Ábel (zongora)
Vezényel: Kocsis-Holper Zoltán

 

A ​rendezvény szakmai támogatói: a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, a Horváth József AMI és a Magyar Kodály Társaság Soproni Tagcsoportja.

A rendezvényt megnyitja: Hartyányi Judit karnagy, a KÓTA elnökségi tagja, a Magyar Kodály Társaság társelnöke.

 

KÉT KONCERT EGY ÁRÁÉRT:
A Kodály-koncert belépőjegye érvényes lesz a 3. alkalommal megrendezett Avizó karvezetői kurzus zárókoncertjére is, ahol a Spontánuszt vezényli a 8 aktív kurzusrésztvevő. Az Avizó koncertet június 25-én, vasárnap 15.00-kor tartjuk a soproni református templomban (Deák tér 2.). Passzív résztvevők jelentkezését június 19-ig várjuk: http://www.spontanusz.hu/news/iii-avizo-karvezetoi-kurzus-sopronban

Kombinált jegyár a két koncertre:
1900,- Ft
1400,- Ft (diák/nyugdíjas)
5900,- (családi: 2 felnőtt + 2 gyermek)

A jegyár az Avizó koncertre egységesen 900,- Ft.

Elővételi lehetőség a Cédrus Könyvkereskedés és Antikváriumban június 14-én délutántól