^

Újra MUZSIKA+SZÓ

2014-11-19 11:11:56

GONDOLKOZOTT MÁR AZON, MIÉRT SZÉP EGY ZENEMŰ?

 

A soproni Kórus Spontánusz vegyes kar különleges koncertre hívja Önt és családját, barátait! Az előadáson Johann Sebastian Bach két mesterműve, a D-dúr zenekari szvit és a Magnificat hallható a kórus, a világhírű Capella Savaria régizene együttes és szólista vendégeink, Zádori Mária, Drüszler Edit, Vörös Szilvia, Kálmán László és Paulik Ákos előadásában. A koncerten a darabokról és szerzőjükről is hallhatnak, a közönséget Kocsis-Holper Zoltán, a Kórus Spontánusz karnagya kalauzolja majd.

 

 

Vendégünk: a Capella Savaria – „Európa egyik legjobb zenekara"

A Szombathelyen működő Capella Savaria a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon. Hangszereik XVIII. századi mesterek munkái vagy ezek másolatai. Az együttes céljául a barokk és a klasszikus zene előadását tűzte ki, a korhű hangzás elérésében felhasználva a még rendelkezésre álló dokumentumokat.

A Capella Savaria vezetője Kalló Zsolt Liszt-díjas hegedűművész. Összesen 22 európai országban léptek fel, de koncerteztek Észak- és Dél-Amerikában, valamint Izraelben is. Több mint 75 hanglemezük készült, melyek közül öt elnyerte az „Év hanglemeze" díjat. A felvételek több mint kétharmada világelső felvétel, ezért ezek zenetörténeti jelentősége nemzetközi szinten ismert.

A zenekart 1991-ben Liszt-díjjal tüntették ki. 2006-ban – az együttes fennállásának 25 éves évfordulóján – a Prima Primissima szakmai és közönségdíjat is a Capella Savariának ítélték Vas megyében. A kanadai Opus Magazine így ír róluk: „Európa egyik legjobb zenekara".

Ön tudta, hogy...

...a D-dúr zenekari szvit második tétele az „Air", amely később önálló életre kelt, és a világ egyik legismertebb zeneművévé vált? Különböző feldolgozásaiban a világ minden táján, az élet szinte minden területén találkozhatunk vele a tévéreklámoktól a számítógépes játékokig és mobiltelefonok csengőhangjáig. Még a Beatles is felhasználta a Sárga tengeralattjáró című rajzfilmjéhez!

 

Mitől lesz különleges ez a koncert?

A MUZSIKA+SZÓ név az elmúlt években védjeggyé vált Sopron zenei életében. Kocsis-Holper Zoltán a különleges koncerten olyan titkokba avatja be a közönséget, amelyek új megvilágításba helyezik egy komponista munkásságát és zeneműveit.

A karnagy az előadásokon felcsendülő darabok részletein keresztül mutatja be, kik inspirálták és milyen környezet vezette a szerzőt – esetünkben Johann Sebastian Bachot – mesterművei létrehozásában.

 

Támogasson minket! Megajándékozzuk!
A koncert előtt, a szünetben és azt követően ZENE-BÓNok válthatók, amelyekért ez alkalommal karácsonyi témájú ajándékkal – tagjaink kézműves termékeivel és más felajánlásokkal – kedveskedünk.

 

JÓL HANGZIK! HOL VÁSÁROLHATOK JEGYET?

Jegyeket elővételben az alábbi helyszíneken vásárolhat:

 

Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium

9400 Sopron, Bünker köz 2. Tel.: +3699315305
nyitva: h-p: 9-19, szo: 9-12

 

GYIK Rendezvényház

9400 Sopron, Ady Endre út 10. Tel.: +3699788278
valamint a koncert előtt egy órával a helyszínen.

Jegyár: 2.500 Ft, 1.500 Ft (diák, nyugdíjas) 5.000 Ft (családi jegy: három fő, melyből legalább egy diák).

 


J.S. Bach: D-dúr szvit és Magnificat. Muzsika+SZÓ koncert a Kórus Spontánusszal. A műveket ismerteti Kocsis-Holper Zoltán. 2014.12.13. 18 óra. GYIK Rendezvényház Sopron. Közreműködik a Capella Savaria (vez: Kalló Zsolt), Zádori Mária, Drüszler Edit, Vörös Szilvia, Kálmán László, Paulik Ákos.

Website Security Test