Vers, dal, pantomim a költészet napján

2014-03-19 17:30:21

Amor Sanctus – Mennyei szerelem címmel rendezi költészet napi előadását a Kórus Spontánusz és a GYIK Rendezvényház. Az április 11-én 18 órakor kezdődő esten kóruszenével, versekkel és művészi pantomim segítségével gondolkodtatják el a közönséget.

 

 

 

Az előadás ötlete Kocsis-Holper Zoltán karnagytól származik: a Kórus Spontánusz szeretetről, szerelemről énekel majd. Először hallhatja a soproni közönség Claudio Monteverdi szerelmi bánatról szóló madrigálját, az amerikai Eric Whitacre héber szerelmi dalait és a norvég Ola Gjeilo kórusművét a vallásos szeretetről. A kórus többek közt Lackfi János és Sarkady Sándor egy-egy versének feldolgozását is megszólaltatja. Az énekkart a Horváth József AMI hangszeres tanárai kísérik majd.

 

A Kórus Spontánusz zenéjéhez Orbán Júlia versekkel kapcsolódik. A Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó az est két díszvendégeinek, Sarkady Sándornak és Winkler Andrásnak a költeményeiből és más magyar költők műveiből készült csokrot nyújt át közönségének. Az előadást követően, 20 órától pedig a két soproni költővel és Pataki Andrással, a Soproni Petőfi Színház igazgatójával beszélget irodalomról, zenéről.

 

Az estet Méhes Csaba koronázza meg: a Méhek nevű zenei duó révén is ismert pantomimművész a versek és kórusdarabok hangulataihoz kapcsolódó pantomim jeleneteket mutat be.

 

Az előadásra jegyek 1800 forintért és 1200 forintért (diák, nyugdíjas) kaphatók elővételben és a koncert előtt a GYIK Rendezvényházban: Sopron, Ady Endre út 10. Telefon: 99/788-278.

 

 

2014. 04. 11. 18.00 GYIK Rendezvényház Sopron, Ady Endre u. 10, Vers, dal, pantomim.  A GYIK Rendezvényház és a Kórus Spontánusz közös költészetnapi műsora.  Közreműködők: KÓRUS SPONTÁNUSZ (művészeti vezető: KOCSIS-HOLPER ZOLTÁN) a soproni Horváth József AMI tanárai  MÉHES CSABA, pantomimművész  Díszvendégek: Sarkady Sándor és dr. Winkler András, akiknek verseiből szemezget - más költőké mellett:  ORBÁN JÚLIA versmondó  Jegyár: 1800 forint, 1200 forint (diák, nyugdíjas)  Jegyek kaphatók a március 29-ei Bach-esten a soproni református templomban, valamint elővételben és a koncert előtt a GYIK Rendezvényházban: Sopron, Ady Endre út 10. Telefon: 99/788-278.  Támogatók:  Erdészeti Múzeum Sopron, Sopron MJV Önkormányzata, GySEV Zrt, Stettin Hungária, Orbán Júlia, Szabó Árpád, dr. Winkler András, GYIK Rendezvényház, Universitas Fidelissima Kft, Lővér Print Nyomdaipari Kft.

 

Cél a Kórusolimpia

 

A különleges előadás a Kórus Spontánusz Úton Rigába... elnevezésű programsorozatának második állomása: az énekkar júliusban részt vesz Rigában a 8. Kórusolimpián. A koncertek belépőjegye a kórust támogatja a lett főváros, Európa Kulturális Fővárosa elérésében. A www.spontanusz.hu oldalon elhelyezett számlálón bárki nyomon követheti, hol tart utazásában az énekkar, hány kilométer hiányzik még virtuálisan az utazásból.

 

A program és az Úton Rigába... programsorozat támogatói: Erdészeti Múzeum Sopron, Sopron MJV Önkormányzata, GySEV Zrt., Stettin-Hungaria Magas- és Mélyépítőipari Kft., Orbán Júlia, Szabó Árpád, dr. Winkler András, GYIK Rendezvényház, Universitas Fidelissima Kft, Lővér Print Nyomdaipari Kft.