Zeneünnep Cecília-napon

2015-11-07 16:01:04

Ön tudta, hogy…

 

...Szent Cecília az énekesek, hangszerkészítők, zenészek és orgonisták védőszentje? A keresztény hite miatt a III. században, Rómában vértanúhalált halt Cecília a legendák szerint hangszeres játékával és gyönyörű hangjával bűvölte el hallgatóságát. A tiszteletére 1570-ben, Normandiában rendezték az első zenei ünnepet, Szent Cecília alakja pedig az évszázadok során számos zeneszerző és előadóművész múzsája volt – Henry Purcelltől Paul Simonig.

Forrás: Vatikáni Rádió, Wikipédia.

 

A november 22-ei, Cecília-napi ZENEÜNNEPEN a soproni Kórus Spontánusz együtt ünnepel a zenei nevelésben élen járó soproni iskolákkal! A Gárdonyi Géza Általános Iskolában, valamint a Horváth József AMI falai közt nap mint nap a zene szeretetének szellemében oktatják a jövő nemzedékeit – a következő évtizedek művészeit, zeneértő és zeneszerető közönségét. Jöjjön el, ismerje meg munkájukat!

 

Akadályverseny a zene nyomá(ba)n

A ZENEÜNNEP helyszíne a GYIK Rendezvényház, ahová már 15 órától várjuk a gyerekeket és szüleiket: a Kórus Spontánusz egy különleges zenei akadályversenyt szervez 9-12 és 13-16 éves diákoknak a GYIK Rendezvényház és a két soproni iskola közreműködésével. Amíg a versenyzők az állomáspontokon játékos feladatokat oldanak meg, szüleik az intézmények életével, képzési kínálatukkal ismerkedhetnek meg. Az akadályverseny 3-3 legjobbja ajándékot kap! Eredményhirdetés az esti koncerten, amely minden akadályversenyző gyermeknek ingyenes.

 

„Cili-Cili muzsika” - gyermekekkel épít kórust a díjnyertes karnagy

A délután folyamán megnyitja kapuit a „Cili-Cili muzsika”: a zenei műhelyben Kocsis-Holper Zoltán, a Fiatal Karvezetők 8. Nemzetközi Versenyének II. helyezettje és különdíjasa soproni diákokkal dolgozik. Az érdeklődők végigkövethetik a közös alkotás folyamatát, miközben a sok hang egységes kórushangzássá nemesedik a karnagy irányításával.

 

Fél évezred zenéje

A délutánt 17 órai kezdettel ünnepi koncert zárja, melyet a „Cili-Cili muzsika” zenei műhely alkalmi gyerekkórusa nyit meg. A hangversenyen Kocsis-Holper Zoltán és a Kórus Spontánusz az elmúlt fél évezred zenei mesterműveiből ad ízelítőt az angol reneszánsz Thomas Weelkestől Bachon át egészen napjaink szerzői, Kocsár Miklós és Morten Lauridsen műveiig.

 

Támogasson minket! Megajándékozzuk!

A koncert előtt, a szünetben és azt követően *ZENE-BÓNok válthatók*, amelyekért ez alkalommal karácsonyi témájú ajándékkal – tagjaink kézműves termékeivel és más felajánlásokkal – kedveskedünk.

 

JÓL HANGZIK! HOL VÁSÁROLHATOK JEGYET?

 

A Zeneünnep záró koncertjére jegyeket elővételben az alábbi helyszíneken vásárolhat:

 

Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium

9400 Sopron, Bünker köz 2.
Tel.: +3699315305
Nyitva: h-p: 9-19, szo: 9-12

 

GYIK Rendezvényház

9400 Sopron, Ady Endre út 10.
Tel.: +3699788278

 

valamint a koncert előtt egy órával a helyszínen.

 

Jegyár:
1.600 Ft (felnőtt),
850 Ft (diák, nyugdíjas)
4.500 Ft (családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyerek).

 

A koncert a zenei akadályversenyen valamint a „Cili-Cili muzsika” zenei műhelyen résztvevő gyermekek számára ingyenes.